Šéf iClinic čelí obvineniam z ublíženia na zdraví

Polícia obvinila Iva Ďurkoviča, ktorý je riaditeľom siete očných kliník iClinic Plus, tento mesiac. Skutky mal spáchať z nedbanlivosti.

Snímka obrazovky 2024-09-16 o 14.18.48 Šéf siete očných kliník iClinic Plus Ivo Ďurkovič. Foto: iclinic.sk

Ako píše denník SME, ide o dve rozličné obvinenia, ktoré sa týkajú Ďurkovičovych pacientiek, ktorým operoval pred pár rokmi oči. Uznesenia o oboch obvineniach má denník k dispozícii. V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie na šesť mesiacov až dva roky.

„Ja som nepochybil,“ reagoval pre portál Ďurkovič na obvinenia s tým, že o nich nič nevie a polícia ho nekontaktovala. Strach však nemá, chce sa brániť. Je si istý, že „rozbije“ všetky obvinenia s vlastnými znaleckými posudkami.

Denník pripomína, že na očné kliniky si pred dvoma rokmi posvietil aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Evidovali totiž enormný nárast podnetov týkajúcich sa zväčša pochybení pri poskytovaní služieb.

K druhej polovici augusta tohto roka ich bolo podľa portálu 76, z nich 34 opodstatnených. Niektoré úrad ešte rieši. Oproti ostatným očným klinikám u nás je to podstatne viac.

Jednou z poškodených je aj herečka Michaela Szöcsová, ktorá po zákroku takmer oslepla. V jej prípade už podali na súd obžalobu na lekára Mariána Šaláta.

(max)