Parlament je pripravený pomôcť riešiť povodňovú situáciu, tvrdí Žiga

Poverený predseda Národnej rady SR dodal, že v prípade, ak vláda bude chcieť zmeniť príslušné zákony, zaradí ich okamžite na rokovanie.

Peter Žiga. Foto: Jaroslav Novák/TASR Peter Žiga. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Národná rada SR je rozhodne pripravená kedykoľvek podať pomocnú ruku a vyjsť v ústrety pri riešení povodňovej situácie. Chceme predovšetkým pomôcť ľuďom, ale aj mestám a obciam v zložitom období,“ poznamenal Peter Žiga (Hlas).

V mene poslancov poďakoval všetkým bojujúcim so záplavami. Verí, že situáciu sa vďaka nim podarí zvládnuť s čo najmenšími škodami.

Nepriaznivé počasie komplikuje situáciu najmä na Záhorí a v Bratislave. Viaceré obce a mestá hlásia vyliate korytá vodných tokov, zaplavené ulice, záhrady a pivnice rodinných domov.

Voda má kulminovať od pondelka podvečera do utorka rána. Výška hladiny rieky Dunaj má podľa slov bratislavského primátora Matúša Valla dosiahnuť v centre 936 centimetrov. Postavené sú už protipovodňové zábrany.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac