Machalov syn v nemocnici napadol policajta

Do bratislavskej nemocnice bola privolaná policajná hliadka. Samuel Machala jedného z príslušníkov policajného zboru následne fyzicky napadol.

Výjazdové rokovanie vlády v Dolnej Krupej Lukáš Machala. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Samuel Machala je synom generálneho tajomníka na ministerstve kultúry Lukáša Machalu. Nateraz ostáva bez obvinenia, polícia preveruje detaily incidentu. V prípade dokázania viny mu však hrozí tri až osem rokov väzenia.

„Môžeme potvrdiť, že v priebehu včerajšieho dňa (16. septembra 2024) došlo v priestoroch nemocnice na Antolskej ulici k incidentu, pri ktorom v priestoroch jedného z oddelení pacient tejto nemocnice fyzicky napadol príslušníkov PZ. V tejto súvislosti je zo strany príslušného útvaru Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V vedené trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa,“ informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková.

Lukáš Machala sa k situácií vyjadril, že nevie o konkrétnych skutočnostiach, jeho syn má mať dlhodobé zdravotné problémy spojené s hospitalizáciou.

„Pokiaľ to rieši zdravotnícky personal aj orgány činné v trestnom konaní, plne rešpektujem ich konanie a určite sa do ich kompetencií nemiešam,” skonštatoval Lukáš Machala.

(mja)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac