Zrážka vlakov v Prahe si vyžiadala viacero zranených. Rušňovodič mal vypité

K zrážke vlakových súprav prišlo na moste nad ulicou Čuprova v Prahe 7 v stredu ráno.

Zrážka vlakov v Prahe - Foto: X/Hasiči Praha Zrážka vlakov v Prahe - Foto: X/Hasiči Praha

Podľa prvotných informácií zasahujúcich hasičov sa zranilo veľké množstvo osôb, neskôr bol ich počet viackrát upresňovaný, najnovšie na 25 ľudí, ich zranenia sú ľahké. TASR informuje podľa webu novinky cz.

„Je úplne bežné, že sa pri podobných nehodách počty priebežne menia, finálne počty budú zrejmé až po úplnom ukončení zásahu,“ uviedli pražskí záchranári. Zranení sú podľa ich slov pri vedomí a mimo ohrozenia života. Prevládajú úrazy hlavy a končatín, najčastejšie ide o pomliaždeniny a odreniny.

Jeden rušňovodič bol počas nehody pod vplyvom alkoholu. „Môžem potvrdiť, že rušňovodič stojaceho vlaku bol pod vplyvom alkoholu. Druhý rušňovodič bol v zácviku,“ povedal pre český portál Novinky hovorca pražskej polície Jan Daněk. Podľa informácií Noviniek mal podnapitý rušňovodič okolo dvoch promile a previezli ho do nemocnice na odber biologického materiálu.

Hasiči z vlakov evakuovali asi dvesto osôb do náhradnej vlakovej súpravy, ktorou boli prevezení do pražskej časti Vysočany, kam smerujú aj záchranári. Niektorí cestujúci majú podľa nich zdravotné ťažkosti, pociťujú napríklad nevoľnosť.

Vlaky sa zrazili na železničnom nadjazde v zle prístupnej lokalite a pri evakuácii cestujúcich boli preto použité hasičské vysokozdvižné plošiny a rebríky. Čuprova ulica v Prahe-Libni bola úplne uzavretá.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac