Pred parlamentom v Jeruzaleme drží hladovku 83-ročná Izraelčanka

Orna Šimoniová, ktorá už dlhé mesiace aktívne podporuje protivládne protesty, vyzvala Izraelčanov, aby sa k nej pripojili a demonštrovali za prepustenie rukojemníkov.

pexels-cottonbro-4033852 Izraelská vlajka. Ilustračný záber. Foto: Pexels

Podľa jej slov vláda premiéra Benjamina Netanjahua už nerobí dostatočné kroky na dosiahnutie dohody s Hamasom a obviňuje ho, že zámerne zdržiava uzavretie prímeria, aby si udržal moc, informuje Times of Israel.

„Šesť miliónov ľudí musí prísť a ukázať zákonodarcom, že ľudia chcú, aby sa rukojemníci vrátili domov,“ povedala 83-ročná Šimoniová.

Mnoho Izraelčanov kritizuje vládu za nečinnosť a vyzýva k rýchlemu uzavretiu dohody, ktorú podporujú aj šéfovia tajných služieb a minister obrany Joav Galant.

V októbri minulého roka uniesli počas teroristického útoku palestínskych ozbrojencov 251 Izraelčanov, z ktorých mnohí zostávajú v zajatí v Gaze. Izraelská armáda doteraz zachránila niekoľko rukojemníkov, zatiaľ čo odvetné bombardovanie izraelských síl spôsobilo obrovské škody v Gaze a vyústilo do humanitárnej krízy.

(mm)


Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok