Orbán navštívi Severné Macedónsko, témou bude aj európska integrácia

Maďarský premiér sa počas dvojdňovej návštevy balkánskej krajiny stretne so svojím náprotivkom Hristijanom Mickoskim, informoval agentúru MTI hovorca Viktora Orbána Bertalan Havasi.

443698135_1002577851239813_2201004909889112466_n Viktor Orbán. Foto: Facebook

„Premiér Mickoski ráta s podporou Maďarska pri presadzovaní vstupu svojej krajiny do Európskej únie. S integračnými prípravami pomáha Severnému Macedónsku aj maďarský expert,“ povedal hovorca.

Súčasťou programu návštevy maďarského premiéra a jeho delegácie bude aj spoločné rokovanie vlád Severného Macedónska a Maďarska. „V Severnom Macedónsku sa v máji konali parlamentné voľby, koncom júna vznikla nová vláda a plánované spoločné zasadanie vlád je začiatkom novej kapitoly bilaterálnych vzťahov,“ dodal Havasi.

Premiéri položia veniec ku komplexu sôch sv. Cyrila a Metoda a v meste Ochrid navštívia kostol sv. Márie Perivlepty a kláštor sv. Nauma.

(tasr)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok