MIRRI presunie do regiónov 94 miliónov eur

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR poskytne peniaze tento rok vďaka dvom novým výzvam, o ktorých informoval vo štvrtok šéf rezortu Richard Raši (Hlas-SD).

Richard Raši Richard Raši. Foto: Martin Baumann/TASR

Ďalej uviedol, že v nasledujúcom roku by mohli objem finančných prostriedkov v rámci oboch výziev doplniť o ďalších celkovo 16 miliónov eur.

„Prvá je výzva na investície do regionálnej a miestnej infraštruktúry pre pohybové aktivity a cykloturistiku. Od dnes je možné reagovať na výzvu v objeme 60 miliónov eur, ktorá bude navýšená v roku 2025 o ďalších 10 miliónov eur. Ide o peniaze, ktoré sú určené na aktivity týkajúce sa rekonštrukcie či výstavby ihrísk, viacúčelových športových areálov, športových a telovýchovných objektov, či rekonštrukciu a tvorbu športovo-oddychových zón,“ priblížil Raši.

Tieto finančné prostriedky by mali byť určené pre všetky kraje okrem Bratislavského kraja so zámerom rozvoja menej rozvinutých regiónov. O konkrétnych projektoch a využití financií budú rozhodovať jednotlivé regióny, doplnil rezort investícií.

Druhá výzva v počiatočnom objeme 34 miliónov eur, ktorú by mohli v budúcom roku doplniť na celkovú hodnotu 40 miliónov eur, súvisí s podporou zručností, posilnením konkurencieschopnosti a hospodárskeho rast a budovaním kapacít.

Výzva sa tak zameriava na prípravu vysokokvalifikovanej pracovnej sily v oblastiach, kde má región najväčší potenciál rozvíjať sa prostredníctvom výskumu, inovácií a technológií, pričom jej cieľom je podporiť realizáciu praktického vyučovania žiakov.

(tasr)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok