Predmetom kritiky SNS je zlá legislatíva Erika Tomáša, vyhlásila strana

Slovenská národná strana skrze hovorkyňu Zuzanu Škopcovú reagovala na vyjadrenie ministra práce za Hlas v diskusnej relácii Sobotné dialógy na STVR.

andrej danko Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

V SNS popierajú ministrove slová o tom, že ataky SNS sú dôsledkom neuspokojených ambícií Andreja Danka získať post predsedu Národnej rady SR. „Kritika SNS voči Erikovi Tomášovi spočíva v tom, že svojou zlou legislatívou spôsobil, že ľudia mali krátený opatrovateľský príspevok. Len preto, že Erik Tomáš pripravil nekvalitnú legislatívu, počas letných mesiacov sa niektorí nedostali k opatrovateľským dávkam. Súčasne Slovenská národná strana kritizuje Erika Tomáša, že zle nastavil 13. dôchodok,“ uviedla Škopcová.

SNS vyzýva ministra na reformu 13. dôchodku. „Tak, aby bol voči dôchodcom spravodlivý, aby ho dostávali tí, ktorí ho v skutočnosti potrebujú,“ vysvetlila Škopcová, poukazujúc na to, že Tomášom nastavený 13. dôchodok spôsobuje budúci náklad štátu vo výške takmer jednej miliardy eur a dôchodcov pripraví aj o rodičovský príspevok.

„SNS v najbližšom období predstaví návrh, ktorý bude systémovo riešiť vyplácanie dôchodku tak, aby nebolo ohrozené,“ dodala Škopcová.

V diskusnej relácii Sobotné dialógy Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti predsedu národniarov Andreja Danka, že nedostal post predsedu parlamentu. Podľa podpredsedu Hlasu mal Danko interne povedať, že kým funkciu nedostane, neprestane na Hlas útočiť, a to aj za cenu pádu vlády.

Tomáš varuje, že útoky koaličného partnera smerujú aj k zákonom, ktoré vychádzajú z programového vyhlásenia vlády. Nemyslí si však, že súčasná situácia je vládnou krízou, tá by podľa neho nastala až vtedy, keby v parlamente prestali prechádzať zákony.

(tasr)


Ruské sily útočia na ukrajinské pozície v Doneckej oblasti, pričom boje sú stále smrteľné a strategicky dôležité pre kontrolu regiónu.
Prejsť na článok
Trump vyjadril ochotu spolupracovať s Ukrajinou a Ruskom na ukončení vojny, zatiaľ čo Zelenskyj plánuje prediskutovať svoj víťazný plán.
Prejsť na článok
Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok