Izrael pre konflikt s Libanonom mobilizuje ďalších záložníkov

Izraelská armáda oznámila, že mobilizuje ďalšie zálohy, keďže eskaluje napätie s Libanonom.

Israeli troops gather near the Gaza border, southern Israel Izraelskí vojaci na hranici s pásmom Gazy 13. júna 2024. Foto: Profimedia

Armáda aktivovala tri záložné prápory, ktoré budú slúžiť po celej krajine. Tento týždeň Tel Aviv presunul na sever dve brigády, aby nacvičovali prípadnú pozemnú inváziu.

Izrael v sobotu (28. 9.) oznámil, že jeho armáda vzdušným úderom na Bejrút v piatok zabila vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha. Hizballáh to nepotvrdil.

Hovorca izraelskej armády podplukovník Nadav Šošani povedal, že zabitie Nasralláha potvrdili viaceré spravodajské informácie, ale odmietol poskytnúť podrobnosti.

Dodal, že je rozumné predpokladať, že Hizballáh podnikne odvetu, ale Izrael je podľa jeho slov vo „vysokej pripravenosti“.

(sita)


Čínska centrálna banka zavádza najväčší súbor opatrení od pandémie, znižuje úrokové sadzby a uvoľňuje miliardy jüanov na podporu ekonomiky.
Prejsť na článok
Izraelská armáda oznámila, že Hasan Nasralláh už nebude terorizovať svet po leteckom útoku na jeho sídlo v Libanone.
Prejsť na článok
Článok kritizuje úpadok politiky a absenciu strachu z Boha medzi politikmi, čo vedie k neetickému správaniu a zneužívaniu moci.
Prejsť na článok
Vo voľbách zvíťazili kandidáti vládnucej koalície, najúspešnejšie hnutie STAN s 6 mandátmi, ODS oslabila o 5 kresiel.
Prejsť na článok
Minister Erik Tomáš obhajuje stranu Hlas pred útokmi Andreja Danka a zdôrazňuje potrebu dodržiavania koaličnej zmluvy a pomoc ľuďom.
Prejsť na článok
Izrael aktivoval záložné prápory a presunul brigády na sever, zatiaľ čo vzdušným úderom zabil vodcu Hizballáhu Nasralláha.
Prejsť na článok