Vojenský špeciál odletí v piatok po Slovákov v Libanone

Pre občanov SR v Libanone a v Iráne je v platnosti cestovné odporúčanie 4. stupňa, teda odporúčanie opustiť krajinu. Pre Izrael platí cestovné odporúčanie 3. stupňa, teda odporúčanie necestovať do určitých oblastí.

Snímka obrazovky 2024-07-29 o 12.18.48 Vládny špeciál Slovenskej republiky. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Aktuálne je v Libanone zaregistrovaných viac ako 30 Slovákov. Do Libanonu zároveň odvezie vyše dvojtonovú humanitárnu zásielku potravín a zdravotníckeho materiálu.

Slovensko je okrem toho pri evakuácii súčinné aj s ďalšími štátmi, ktoré prejavili záujem o pomoc pri návrate ich občanov. O využitie slovenských evakuačných letov do tejto chvíle požiadalo viac ako 40 občanov Arménska, Česka, Francúzska, Chorvátska, Maďarska, Poľska, Spojených štátov amerických či Srbska. Tých má slovenský vojenský špeciál dopraviť do cyperskej Larnaky.

(tasr)


Svedok našich dejín hrad Sivý Kameň, ktorý vyrástol na ľavom brehu rieky Nitra v polovici 14. storočia, odhalil jedno z jeho ďalších tajomstiev.
Prejsť na článok
Novohrad a Nógrád, rozdelené v roku 1918, čelili hospodárskemu zaostávaniu, avšak rozvoj turizmu a geoparku ponúka nádeje na zlepšenie situácie.
Prejsť na článok
Filmy ako Deadpool a Joker prekonávajú rekordy, no bez zohľadnenia inflácie ich skutočné zisky sú nižšie, než sa zdá.
Prejsť na článok
Olaf Scholz a Thomas Haldenwang sa zúčastnili konferencie o ľudských právach LGBTQ, kde vyjadrili podporu rovnosti a bezpečnému životu bez diskriminácie.
Prejsť na článok
Dokument o veštici Luciane odhaluje smiešne a smutné osudy osamelých ľudí, ktorí sa snažia nájsť šťastie v komplikovaných vzťahoch.
Prejsť na článok
FPÖ vyhrala voľby s 29,1%, Zelení a NEOS sú v parlamente, ale budúca koalícia je neistá, migrácia bola kľúčovou témou kampane.
Prejsť na článok
Rastúce ceny vstupného do akvaparkov hrozia úbytkom návštevníkov a tržieb, čo môže viesť k finančným problémom prevádzkovateľov.
Prejsť na článok
Tomáš z Hlasu-SD varoval pred hlasovaním bez koaličnej dohody a navrhuje 100 miliónov eur na pomoc domácnostiam s vysokými cenami energií.
Prejsť na článok
Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok