Pri náleze neznámeho predmetu vo vlaku v Kysaku nešlo o reálne ohrozenie

Polícia zasahovala v piatok ráno pred pol šiestou pre nález neznámeho predmetu v expresnom vlaku Ex 600, ktorý sa nachádzal v stanici Kysak. Krátko pred desiatou však polícia opatrenia ukončila.

kysak vlak Vlaková stanica Kysak. Foto: vlaky.net

Vlak Ex 600 bol odrieknutý v úseku Kysak – Bratislava hlavná stanica. Podľa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) bola následkom mimoriadnej udalosti doprava cez stanicu Kysak dočasne prerušená približne na 30 minút.

„Polícia v rámci plnenia svojich úloh vykonávala bezpečnostné opatrenia, nejde o žiadne reálne ohrozenie,“ potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

K zásahu vo vlaku v stanici Kysak pre podozrivý predmet došlo približne o 5.25 h. Ako uviedol hovorca ZSSK Dominik Drevický, vlakový personál okamžite zareagoval a bezpečne evakuoval všetkých 90 cestujúcich mimo vlaku.

„Cestujúci mohli pokračovať vo svojej ceste vlakmi Ex 602 a IC 44, na ktorý sme pridali mimoriadny vozeň, aby bola ich preprava zabezpečená v plnom komforte,“ skonštatoval.

Na základne rozkazu polície mohli ostatné vlaky prechádzať cez stanicu Kysak po vzdialenejších koľajach. „Ostatné vlaky jazdili podľa cestovného poriadku s minimálnymi meškaniami,“ doplnil hovorca.

(tasr)


Transformácia Luníka IX priniesla zlepšenie bývania, zavedenie energetických systémov a pozitívne zmeny v myslení obyvateľov.
Prejsť na článok
Smer by v parlamente získal 40 kresiel, PS 38, Hlas 22, Republika 13 a KDH so SaS po 10 mandátoch.
Prejsť na článok
Zverejnenie americkej inflácie a rozhodnutia čínskej centrálnej banky ovplyvnili trhy, pričom akcie luxusných značiek a technológie zaznamenali rast.
Prejsť na článok
Hoci súčasná forma energetickej pomoci od januára skončí, v oklieštenej podobe by mala fungovať aj naďalej.
Prejsť na článok
Ilavčania sa tešia z nového mosta, ktorý znižuje dopravné preťaženie a zvyšuje bezpečnosť, pričom spája obyvateľov a zlepšuje prístup k službám.
Prejsť na článok
Zvýšenie odvodov z hazardných hier na 37 percent by mohlo štátu priniesť 36 miliónov eur ročne, no zároveň je potrebné riešiť problémové hranie.
Prejsť na článok
Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok