Ruský veľvyslanec v USA sa po siedmich rokoch vrátil do Moskvy

Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov sa v nedeľu podľa ruských štátnych médií vrátil do Moskvy. Koniec jeho pôsobenia vo funkcii prišiel v čase najhorších vzťahov medzi oboma krajinami za celé desaťročia.

Anatolij Antonov Anatolij Antonov. Foto: TASR/AP

Antonov (69) viedol veľvyslanectvo Ruska vo Washingtone od roku 2017. Je vnímaný ako stúpenec tvrdej línie Kremľa, ktorý bol napriek tomu schopný dosahovať kompromisy, priblížil Reuters. Pred diplomatickou kariérou bol námestníkom ministra obrany a vyjednávačom v oblasti kontroly zbrojenia.

Vo Washingtone Antonov podľa tamojších médií dôrazne obhajoval inváziu Ruska na Ukrajinu a často ostro slovne útočil na Západ, napísala DPA. Nie je jasné, kto ho vo funkcii veľvyslanca v USA nahradí.

(tasr, dpa, reuters)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok