Pri ruskom raketovom útoku bola zasiahnutá civilná loď v Odese

Ruská raketa zasiahla v pondelok v prístave v meste Odesa na juhu Ukrajiny loď plaviacu sa pod vlajkou Palau. Pri útoku zahynul jeden občan Ukrajiny a zranenia utrpeli piati cudzinci, oznámil gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper.

„Cieľom agresora sa stala prístavná infraštruktúra… Ruskí teroristi sa opäť snažia zmariť prácu ukrajinského obilného koridoru. Za posledných pár dní ide už o druhý útok na civilné plavidlo v prístavoch v Odeskej oblasti,“ uviedol Kiper na sociálnej sieti Telegram. Ide už o druhý takýto útok za dva dni.

Kiper zároveň priblížil, že 60-ročný Ukrajinec, ktorý pri útok zomrel, bol zamestnancom súkromnej firmy zaoberajúcej sa manipuláciou s nákladom.

Ukrajinské ministerstvo pre obnovu v pondelok tiež informovalo, že ruský raketový útok poškodil v nedeľu v prístave Pivdennyj pri meste Južne v Odeskej oblasti nákladnú loď plnú kukurice, ktorá sa plaví sa pod vlajkou Svätého Krištofa a Nevisu, pripomína Reuters. Podľa ministerstva pri tomto útoku nikto z členov posádky neutrpel zranenia.

(tasr, reuters)