Ceny ropy v pondelok ráno klesli

Negatívne správy z Číny prevážili aj obavy trhu z eskalácie konfliktu na Blízkom východe a prerušenia produkcie ropy v Iráne.

Preèerpávacia stanica na ropu v ropnom termináli v chorvátskom meste Omišalj Ilustračná snímka. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v novembri sa v pondelok o 7.28 hodine SELČ predával po 74,73 USD (68,32 eura). To bolo o 83 centov alebo 1,10 percenta menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

Cena decembrového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent klesla o 88 centov alebo 1,11 percenta na 78,16 USD za barel.

(tasr)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok