Šéf zdravotníctva sa v pondelok stretne s lekármi a zástupcami zdravotníkov

Nový minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas) verí, že so zdravotníkmi dokážu nájsť kompromis, pretože inak sa podľa neho podobné situácie riešiť nedajú. Informoval o tom na sociálnej sieti.

463074738_518418367786793_8177601439271054073_n Minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas). Foto: FB/Kamil Šaško

„Cesta k dohode nebude ľahká, ale je nevyhnutná, ak sa nemá rukojemníkom tejto situácie stať slovenský pacient. Rozumiem snahe vlády uskutočniť nevyhnutnú konsolidáciu verejných financií po predošlých rokoch nezodpovedného šafárenia. Rozumiem túžbe zdravotníkov po lepších mzdových podmienkach,“ skonštatoval Šaško.

Stretnutie potvrdilo aj Lekárske odborové združenie (LOZ) a Zväz ambulantných poskytovateľov, podľa ktorého by na stretnutí mali byť účastní všetci zástupcovia zdravotníckeho sektora.

V pondelok ráno taktiež absolvoval rokovania s ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer) a sociálnymi partnermi v rámci tripartity. Spoločne si podľa Šaška prešli možnosti verejných financií pri hľadaní dohody so zdravotníkmi.

Zdravotníci naprieč celým sektorom odmietajú navrhnuté konsolidačné opatrenia v sektore zdravotníctva a vyzvali prezidenta Petra Pellegriniho, aby ich v súčasnom znení nepodpísal. Hlava štátu po minulotýždňovom stretnutí so zástupcami zdravotníkov vyzvala vládu, aby sa ich požiadavkami zaoberala a hľadala kompromis. Deklaroval, že od rokovaní bude závisieť aj jeho prípadný podpis legislatívy.

(tasr)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok