Rezort dopravy zreálnil leteckú dopravu medzi Bratislavou a Košicami

Ministerstvo dopravy zverejnilo podmienky uloženia záväzku služby vo verejnom záujme vo vzťahu k pravidelným leteckým dopravným službám medzi hlavným mestom Slovenska a metropolou východu.

Prvý let z bratislavského letiska do Atén Prílet lietadla na bratislavské Letisko M. R. Štefánika. Ilustračný obrázok: TASR/Jakub Kotian

Na webovej stránke ministerstvo konkretizovalo, že lety medzi Letiskom M. R. Štefánika v Bratislave a Letiskom Košice plánuje prevádzkovať od 30. marca 2025 do 30. októbra 2027. Avšak s možnosťou predĺženia až do 28. októbra 2028.

Lety by sa konali pravidelne ráno a podvečer v pondelky, stredy a piatky, a okrem týchto dní by sa k podvečerným letom pridala aj nedeľa.

„Ponúkaná kapacita sedadiel je najmenej 6-tisíc miest v každom smere. Kapacita lietadla je najmenej 40 miest na sedenie,“ spresnil požiadavky rezort na stránke.

Ministerstvo rovnako špecifikovalo základné podmienky finančnej náhrady, ako aj ziskovú maržu.

(max)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok