Izrael zasiahol obytný dom na severe Libanonu, najmenej 18 ľudí zahynulo

Dom, ktorý izraelské jednotky zasiahli, slúžil ako útočisko pre vysídlené rodiny, vyjadril sa starosta obce.

Izraelská armáda podnikla útok na libanonskú metropolu Bejrút Izraelská armáda podnikla útok na libanonskú metropolu Bejrút. Foto: TASR/AP

Izraelské jednotky podnikli v pondelok letecký útok na libanonskú dedinu Ajtú na severe Libanonu, kde žijú prevažne kresťania. Počas útoku zahynulo najmenej 18 ľudí a ďalší štyria sa zranili, informoval libanonský Červený kríž.

Dedina sa nachádza ďaleko od hlavných oblastí vplyvu libanonského militantného hnutia Hizballáh na juhu a východe krajiny. Doteraz sa izraelské vojenské operácie zameriavali predovšetkým na juh Libanonu, údolie Bikáa na východe krajiny či na predmestia hlavného mesta Bejrút.

K útoku došlo deň po tom, čo hnutie Hizballáh zaútočilo dronom na vojenskú základňu na severe Izraela. Pri útoku zomreli štyria 19-roční vojaci a ďalších sedem vojakov sa zranilo.

(tasr, ap, reuters)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok