Finančná správa podľa nového riaditeľa v minulosti nakupovala zbrane bez licencie

Aktuálny šéf Finančnej správy SR Jozef Kišš tvrdí, že inštitúcia v minulosti nakupovala zbrane, strelivo a príslušenstvo k výzbroji bez potrebných licencií.

Jozef Kiss odchádza z postu generálneho riadite¾a PPA Jozef Kiss. Foto: Jakub Kotian/TASR

Podľa Kišša išlo o porušenie zákona, pričom Finančná správa nemala licencie na žiadnu z týchto položiek. Ministerstvo vnútra údajne asistovalo poskytnutím 40-tisíc nábojov, pričom Finančná správa na to nemala zákonné oprávnenie, informuje RTVS.

Bývalý prezident Finančnej správy, Jiří Žežulka, tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že povolenia boli vyžadované iba pre zbrane vojenského charakteru. Žežulka tiež uviedol, že nákup nábojov v roku 2018 bol realizovaný na základe vtedajšej zmluvy a že všetky postupy boli v súlade so zákonom.

Ministerstvo hospodárstva SR potvrdilo, že v čase nákupov neboli vydané potrebné licencie, čo viedlo Finančnú správu k podaniu trestného oznámenia.

(mm)


Miesto patrí k najrušnejším lokalitám v Košiciach. Denne sa tu premiestňujú tisícky ľudí, nielen cestujúcich. Mnohým sa nepozdáva, že už niekoľko rokov vonkajšie priestory stanice, najmä nástupištia, pripomínajú stavenisko. Dôvodom je meškajúca obnova.
Prejsť na článok
Zvieratá pôsobia ako nevyhnutná súčasť Najvyššieho správneho súdu. Dôvodom má byť posilnenie psychohygieny a znižovanie stresov u sudcov, ktorí zrejme potrebujú podporu zvierat na výkon jedného z najdôležitejších povolaní, a to rovno na najvyššom stupni správneho súdu. Je potrebné…
Prejsť na článok
Slovensko by mohlo mať nový štátny sviatok. Poslanci Kresťanskej únie Anna Záborská a Richard Vašečka navrhujú, aby ním bol 25. marec – Deň zápasu za ľudské práva, kedy sa každoročne pripomína výročie Sviečkovej manifestácie z obdobia vlády…
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok