Slovensko je v čerpaní eurofondov v agrosektore o čosi lepšie ako je priemer EÚ

Týka sa to však podľa ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richarda Takáča (Smer) iba nového programového obdobia. V čerpaní európskych prostriedkov zo starého programového obdobia je Slovenská republika najhoršia v EÚ.

Snímka obrazovky 2024-10-18 o 13.30.25 Richard Takáč. Foto: TASR/Jakub Kotian

„V novom programovacom období na základe dát, ktoré mi boli dnes ráno poskytnuté Európskou komisiou, sme v čerpaní úplne niekde inde ako iné krajiny EÚ. Priemer v čerpaní v novom programovacom období je na úrovni 8,7 percena. Belgicko má čerpanie 4,46 percenta, Poľsko 3,76 percenta, Nemecko 7,9 percenta. Slovenská republika je na úrovni 10,8 percenta,“ spresnil agrominister.

„Nachádzame sa v medziobdobí, že od roku 2023 máme nové programovacie obdobie, ale ešte nám dobieha tzv. staré programovacie obdobie, ktoré sa týka projektových výziev do konca budúceho roka. Máme teda prekrývanie nového aj starého programovacieho obdobia. V starom programovacom období sme však najhorší v rámci EÚ,“ dodal Takáč.

(tasr)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok