Rezort obrany chce nakúpiť desiatky tisíc ľahkých pechotných a ručných zbraní

Dovedna by malo ísť o zhruba 26-tisíc zbraní kalibru deväť milimetrov. Cenu nákupu odhaduje ministerstvo obrany na 157 miliónov eur bez DPH. Skutočná cena by však podľa rezortu mohla byť nižšia.

Muž sa vyhrážal atrapou zbrane Ilustračné foto: pexels.com

Verejné obstarávanie bude rezort realizovať postupom užšej súťaže. „Výzvu na predkladanie ponúk verejný obstarávateľ súčasne pošle len záujemcom, ktorí splnia podmienky účasti, pričom lehota na predkladanie ponúk je najmenej 40 dní odo dňa odoslania výzvy na predkladanie ponúk. Vzhľadom na to, že pôjde o užšiu súťaž, budú vyhodnocované všetky predložené ponuky,“ doplnilo ministerstvo.

Rezort zdôraznil, že na základe trhových konzultácií viacerí uchádzači potvrdili schopnosť dodať zbrane slovenskej výroby. Ministerstvo deklarovalo, že podpora domácej výroby je preň dôležitá. Predpokladanú cenu zákazky sa bude snažiť znížiť.

(tasr)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok