Jednu z najväčších ruských tovární na výbušniny zasiahli ukrajinské drony

Sverdlovský závod v Dzeržinsku v ruskej Nižnonovgorodskej oblasti v noci napadli ukrajinské bezpilotné lietadlá bezpečnostnej služby a obranných síl. Informovala o tom agentúra UNIAN.

sverdlov

Rusko v tomto závode údajne vyrába výbušniny, letecké a delostrelecké granáty, letecké bomby či hlavice pre raketové systémy protivzdušnej obrany. Od hranice s Ukrajinou je Sverdlovský závod vzdialený asi 900 kilometrov.

Továreň je súčasťou ruského vojensko-priemyselného komplexu a boli na ňu uvalené sankcie EÚ a USA, keďže jej výrobky sa používajú na vedenie vojny na Ukrajine.

Podľa ruských médií utrpeli v súvislosti s útokom štyria hasiči zranenia spôsobené črepinami.

(bra)


Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok