Hurikán Oscar zasiahol bahamský ostrov Inagua a smeruje k pobrežiu Kuby

Hurikán Isabela /na snímke / z Medzinárodnej kozmickej stanice ISS, patril do najsilnejšej kategórie 5, dosiahol maximálnu rýchlosť vetra 265 kilometrov za hodinu. Foto: NASA/TASR Ilustračná snímka. Foto: NASA/TASR

V nedeľu zasiahol hurikán Oscar bahamský ostrov Inagua a smeruje k východnému pobrežiu Kuby. Oznámilo to americké Národné centrum pre hurikány (NHC), informuje Reuters.

Hurikán sa nachádza približne 240 kilometrov východne od Guantánama na Kube, vietor dosahuje maximálne 130 kilometrov za hodinu, informovalo NHC.

Dodalo, že Oscar by mal podľa predpovedí nad územím Kuby zoslabnúť na tropickú búrku.

Hurikán sa blíži ku Kube v čase, keď sa tamojšie úrady snažia obnoviť dodávky elektriny po rozsiahlom výpadku, ktorý v piatok spôsobila porucha v jednej z najväčších elektrární v krajine, pripomína Reuters.

(tasr)


Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok