Šaško: Ponuka platových podmienok voči sestrám a pôrodným asistentkám je maximálne korektná a férová

Minister zdravotníctva na sociálnej sieti v nedeľu zopakoval, že rast miezd zdravotných sestier a pôrodných asistentiek nebude spomalený.

Vo¾by23: Predvolebná diskusia AZZZ SR s politikmi na hospodárske témy Kamil Šaško. Foto: Pavol Zachar/TASR

„Návrh, ktorý predkladám, garantuje, že každá z vás bude mať presne rovnaké podmienky nárastu platov, ako tomu bolo aj pred prijatím konsolidačného balíka,“ odkázal minister Kamil Šaško (Hlas) sestrám a pôrodným asistentkám.

„Celý balík, ktorý sa mi podarilo vyrokovať, sa netýka iba sestier a pôrodných asistentiek, ale aj záchranárov a všetkých ostatných zdravotníckych povolaní,“ doplnil.

Šaško sa pýta, či rast platov o takmer desať percent v časoch tvrdej konsolidácie môže byť aj naďalej dôvodom na nátlakové akcie. Dodal, že ide o presne také navýšenie, s akým sa dlhodobo počítalo.

Minister v piatok oznámil dohodu na navýšení finančných prostriedkov na platy zdravotníkov vo výške viac ako 100 miliónov eur. Sestrám a záchranárom ponúka rovnaké zvyšovanie miezd ako pred konsolidáciou. Lekárom by sa platy mohli zvýšiť o 6,4 percenta namiesto troch percent.

(tasr)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok