V zostrelenej severokórejskej rakete nad Ukrajinou našli komponenty zo Západu

Ukrajinský minister zahraničných vecí Andrij Sybiha tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin a severokórejský vodca Kim Čong-un majú stále prístup k západným komponentom pre zbrane.

Ukrajinský minister zahranièných vecí Andrij Sybiha na návšteve Slovenska Andrij Sybiha. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Poburujúce. Nedávne skúmanie severokórejskej rakety KN-23/24 zostrelenej na Ukrajine odhalilo množstvo novovyrobených západných komponentov. Vyzývame našich spojencov, aby rozhodne reagovali, posilnili sankcie a kontroly vývozu a posilnili náš vzdušný štít,“ napísal ukrajinský šéf diplomacie na sociálnej sieti X.

(max)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok