Slovák Oleg, ktorý mal v Rakúsku zavraždiť staršiu ženu, skrýval arzenál zbraní i výbušniny

Dráma v rakúskom Goestingu sa skončila. Päťdesiatdeväťročný muž so slovenským občianstvom, ktorý mal v piatok zavraždiť 65-ročnú ženu a zhruba deň sa skrýval sa pred policajtmi v pivnici, sa odpálil v pivničnom tuneli. Zranil aj jedného policajta.

police-275875_1280 Ilustračná snímka príslušníkov špeciálnych policajných jednotiek. Foto: Pixabay.com

Polícia o Olegovi posledné dni podľa portálu tvnoviny.sk hovorila ako o veľmi nebezpečnom páchateľovi. Pre podozrenie, že doma prechováva výbušniny aj látky obohatené uránom, evakuovali susedov. To, čo však uňho doma našli, prekvapilo aj kukláčov. Výbušniny už skúmajú experti. To, či skutočne prechovával aj látky s uránom, ukážu závery šetrenia.

Telo päťdesiatnika doposiaľ polícia nenašla, keďže je pravdepodobne zasypané sutinami. Pokiaľ odborníci jednoznačne nepotvrdia, že sa bezpečne k mužovým pozostatkom dá dostať, sa tak neudeje. Oleg sa totiž odpálil v momente, keď sa k nemu blížilo komando, čím jedného z príslušníkov aj zranil.

Pre televíziu Markíza prehovoril Martin, ktorý mal k Olegovi najbližší vzťah. „Ovládal päť svetových jazykov,“ povedal s tým, že o jeho pôvode netušil. Vedel len, že získal slovenské občianstvo a mal problémy so zákonom v Nemecku i v Česku práve pre výbušniny – zbieral a vyrábal ich.

Vždy vraj chodil ozbrojený a nelegálne pracoval u rakúskeho vinára. O jeho problémoch mal vedieť aj zamestnávateľ.

K Olegovi sa podľa susedy správali ako „k zvieraťu a dávali mu robiť podradnú robotu a poskoka si z neho urobili pri každej príležitosti“. Napriek tomu sa však podľa nej správal vždy slušne.

(max)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok