Rusko dobylo ďalšiu dedinu v smere na Pokrovsk

Ruské sily v nedeľu obsadili obec Izmajlivka v Doneckej oblasti, južne od Pokrovska.

Ukrajinské mesto Avdijivka Ruskí vojaci. Foto: TASR/AP

Informovala o tom ruská agentúra TASS s odvolaním sa na ruskú armádu, hoci Kyjev to zatiaľ nepotvrdil. Ak sa však obsadenie potvrdí, pôjde o ďalší krok k obkľúčeniu Pokrovska, významného logistického uzla a dôležitého centra ukrajinskej metalurgie.

Ukrajinský generálporučík Igor Romanenko upozornil, že boje v meste Selydove, asi 14 kilometrov juhovýchodne od Pokrovska, dosiahli kritický bod. Ukrajinské jednotky zvažujú ústup z mesta, aby uchránili životy svojich vojakov. Ruské sily postúpili nielen v Selydove, ale aj pri ďalších piatich osadách vrátane Bohojavlenky a Novodmitrovky.

(mm)


V Košiciach plánuje najväčšia z univerzít postaviť Centrum zelených a digitálnych technológií so zameraním na informačno-komunikačné technológie. Študenti a odborníci sa tešia, menej však verejnosť a ochranári, keďže hrozí výrub mnohých drevín a kríkov.
Prejsť na článok
Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok