Fico odcestuje v stredu do Číny, cieľom návštevy je aj ekonomická spolupráca

Hlavným cieľom viacdňovej návštevy je prehĺbenie bilaterálnych slovensko-čínskych vzťahov a vzájomnej ekonomickej spolupráce.

Snímka obrazovky 2024-09-19 o 18.49.43 Robert Fico. Foto: TASR.

„V Pekingu sa predseda vlády SR Robert Fico stretne s predsedom vlády Číny Li Čchiangom. Po slávnostnom uvítacom ceremoniáli sa uskutoční plenárne zasadnutie predsedov vlád a ministrov SR a Číny. Následne delegáciu predsedu vlády prijme prezident Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pching, ako aj predseda parlamentu Čao Le-ti,“ priblížil Úrad vlády (ÚV) SR.

Ako doplnil, premiér SR v rámci programu zahraničnej cesty otvorí podnikateľské fórum v Pekingu, v meste Hefei v provincii Anhui navštívi spoločnosť Gotion a prezrie si jej výrobný závod. Na záver návštevy sa podľa ÚV SR presunie do Šanghaja, kde sa spoločne s čínskym premiérom a ďalšími svetovými lídrami zúčastní na slávnostnom otvorení medzinárodného veľtrhu China International Import Expo (CIIE 2024). V rámci podujatia otvorí podľa neho aj národný stánok Slovenskej republiky

Ako dodal ÚV SR, premiér pricestuje späť na Slovensko v utorok 5. novembra v nočných hodinách.

(tasr)


Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok