Gašparovi s Bödörom pribudlo nové obvinenie. Polícia začala stíhať aj Makóa a ďalších troch ľudí

Tiborovi Gašparovi a Norbertovi Bödörovi pribudlo nové obvinenie. Obaja sú obvinení z porušovania dôvernosti ústneho prejavu a Bödör navyše aj z podplácania. Podľa informácií SME je medzi ďalšími obvinenými aj exšéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó.

bodorogaspar Norbert Bödör a Tibor Gašpar. Foto Novák, Baumann/TASR

Polícia momentálne stále vyšetruje svojho exprezidenta Tibora Gašpara a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra v rámci akcie Ezechiel 7. Obvinení sú z viacerých skutkov podplácania.

Dnes už poslanca Gašpara (Smer) a jeho príbuzného Norberta Bödöra obvinila NAKA v ďalšom prípade. Obom pribudlo 6. decembra obvinenie za prečin porušovania dôvernosti ústneho prejavu spolupáchateľstvom, Bödörovi taktiež aj za prečin podplácania. Ako prvý o tom informoval portál tvnoviny.sk

Úrad špeciálnej prokuratúry pre denník Sme potvrdil, že okrem spomínanej dvojice boli obvinené aj ďalšie štyri osoby. Figurovať medzi nimi má aj exšéf daňových kriminalistov, „kajúcnik“ Ľudovít Makó. Obvinenie sa má týkať prijímania úplatku a porušovania dôvernosti ústneho prejavu spolupáchateľstvom.

Ľudovít Makó, ktorý je bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy, je zároveň jedným z kľúčových svedkov spolupracujúcich s políciou v kauzách Judáš a Očistec.

Podľa denníka Sme sú okrem neho obvinení aj M. Z. a ďalší dvaja ľudia s iniciálami P. S. a B. M. Tí sú obvinení zo založenia a podpory zločineckej skupiny, z prijímania úplatku a taktiež z porušovania dôvernosti.

Hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová médiám nechcela poskytnúť viac informácií. „Vzhľadom na štádium trestného stíhania, ako aj skutočnosť, že predmetné uznesenie sa aktuálne doručuje jednotlivým obvineným osobám, sa nebude Úrad špeciálnej prokuratúry bližšie vyjadrovať k danej trestnej veci,“ povedala.