Britská polícia objavila v rieke Temža telo muža, ktorý v Londýne útočil žieravinou na matku s deťmi

Britská polícia pravdepodobne objavila v rieke Temža telo 35-ročného muža, ktorý v Londýne zaútočil žieravinou na matku s deťmi. Žena zostáva v starostlivosti lekárov a prišla o zrak v pravom oku. S Abdulom Ezedim bola v minulosti vo vzťahu.

Londýn. Foto: Pexels.com Londýn. Foto: Pexels.com

Londýnska Metropolitná polícia (MPS) v priebehu februára informovala, že pracuje s hypotézou, podľa ktorej muž skočil do Temže a utopil sa po tom, čo bol naposledy spozorovaný niekoľko hodín po útoku na moste Chelsea Bridge v západnom Londýne.

„Na základe charakteristického oblečenia, ktoré mal na sebe v čase útoku, a majetku nájdeného na jeho tele sme pevne presvedčení, že sme našli Ezediho telo,“ uviedol veliteľ MPS. Telo v rieke objavila ešte v pondelok večer okoloidúca loď.

Ezedi bol podľa médií sexuálny delikvent, ktorý do Británie prišiel v roku 2016 ukrytý v nákladnom aute. O dva roky neskôr bol odsúdený za sexuálny trestný čin, azyl mu však udelili po tom, čo v jeho prospech rozhodol odvolací súd.

(tasr, afp)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac