Západné bulvárne médiá píšu o novej milenke ruského prezidenta Vladimira Putina

Západné bulvárne médiá píšu o novej milenke ruského prezidenta Vladimira Putina. Má ňou byť 39-ročná šéfka Ligy bezpečného internetu, ktorá propaguje cenzúru Kremľa.

Absolventka dejín umenia a indonézštiny v Londýne a cenzorka ruského internetu Jekaterina Mizulinová, o ktorej niektoré médií píšu ako o milenke hlavy Ruskej federácie, pochádza z dobre situovanej rodiny súhlasiacej s Putinovým režimom.

Jej otec Michail pôsobí ako profesor a moskovský filozof, zatiaľ čo matka Jelena je politička a poslankyňa.

Jekaterina v súčasnosti pôsobí v Lige bezpečného internetu, ktorá sa v kyberpriestore angažuje v prospech Kremľa a jeho naratívu. Takisto obhajuje zákaz používania virtuálnej privátnej siete VPN, ktorá Rusom umožňuje prehliadanie zahraničných webových stránok.

Mizulinová sa naposledy zviditeľnila kritikou polonahej diskotéky ruských celebrít v prestížnom podniku v Moskve. „Je cynické organizovať také akcie v čase, keď naši chlapci umierajú v špeciálnej vojenskej operácii a mnoho detí prichádza o otca,“ napísala vtedy.

(daily mail)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac