Zachovaním premlčacích dôb chceme predísť zneužitiu témy na politické hry, vyhlásil Susko

Zachovaním premlčacích dôb chceme predísť zneužitiu témy na politické hry, vyhlásil Susko s tým, že je potrebné nastaviť také pravidlá pre ženy, aby neboli pod tlakom a stresom. "A aby skutok nahlásili presne v čase, keď sa stane. Najviac prípadov sa objasní v roku, v ktorom sa skutok stal," dodal minister.

Minister spravodlivosti Boris Susko. Foto: Matúš Zajac/Štandard

„Keďže v danom procese už nebolo možné do toho nijakým spôsobom zasiahnuť, dali sme prezidentke možnosť, aby v rámci veta uplatnila pripomienku. Keďže prezidentka svoje právo nevyužila, využili sme svoju legislatívnu možnosť v rámci skráteného legislatívneho konania, aby sme zachovali status quo,“ vysvetlil minister.

Susko sa napriek tomu domnieva, že tzv. generálne skrátenie premlčacích lehôt, ktoré parlament schválil 8. februára, je správne a naznačujú to aj mnohí odborníci.

(tasr)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok