SPPK: Farmári musia ventilovať svoj hnev a upovedomiť úradníkov a politikov o tom, čo sa deje

Farmári musia ventilovať svoj hnev a upovedomiť úradníkov a politikov o tom, čo sa deje. V kontexte štvrtkových bezprecedentných protestov to pre Štandard povedala hovorkyňa agrokomory.

IMG_20240222_102432451 Protesty farmárov pred Zastúpením EK na Slovensku. Foto: Štandard

„Protesty budú naďalej pokračovať, myslím všeobecne za EÚ a európskych poľnohospodárov. Hnev poľnohospodárov je natoľko nahromadený, že ho musia nejakým spôsobom ventilovať a upovedomiť európskych úradníkov a politikov o tom, čo sa deje. Uvidíme, ako dopadne dnešný protest a čo bude ďalej aj v rámci vzájomného dialógu,“ vyjadrila sa pre Štandard Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinovej komory (SPPK).

Farmári očakávajú, že sa začne korektná a vysokoodborná diskusia so zástupcami európskych a slovenských poľnohospodárov. „Okrem iného budeme adresovať Európskej komisii aj požiadavky, ktoré máme a čakať na reakciu,“ pokračovala.

„Po celom Slovensku máme 2 200 poľnohospodárskych strojov, traktorov či vlečiek, takže nás bude počuť. Je na fantázii každého jedného regiónu, ktorý sa zapojil, ako bude protest v praxi vyzerať. Chceme sa ozvať slušným, ale ráznym spôsobom,“ dodala hovorkyňa.


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok