Stará Ľubovňa sa pripravuje na pohreb troch dievčat, očakáva vysokú účasť

Stará Ľubovňa sa pripravuje na stredajší pohreb troch dievčat, očakáva vysokú účasť. Parkovanie na všetkých mestských parkoviskách a v parkovacom dome Ľubovnianskej nemocnice bude bezplatné.

Tragická nehoda v Spišskom Podhradí

Obyvateľov, ktorí svoje autá parkujú na Mierovej ulici v okolí Gréckokatolíckeho chrámu Matky ustavičnej pomoci, kde sa rozlúčka uskutoční, žiada o ich preparkovanie najneskôr v stredu do 8:00. Využiť môžu napríklad veľkokapacitné parkovisko pri Zimnom štadióne na Tehelnej ulici či pred okresným úradom na Námestí gen. Štefánika, ako aj iné.

Mesto tiež prosí účastníkov rozlúčky, aby na presun z chrámu na nový cintorín prednostne využili peší smútočný sprievod. Parkovanie pri cintoríne je zabezpečené pre najbližšiu rodinu a organizačné zložky. Ostatní účastní môžu využiť plochu v blízkosti cintorína, ale aj vpravo na začiatku cesty k cintorínu či pred odbočkou na cintorín.

Od tragickej nehody na Spiši sú s rodinami mladých ľudí, ktorí boli obeťami nehody autobusu, aj krízové intervenčné tímy z Prešova a Košíc z občianskeho združenia IPčko. Ako informovali na sociálnej sieti, v pondelok poskytovali psychologickú podporu a pomoc aj deťom, spolužiakom a spolužiačkám týchto mladých ľudí.

„Sobotňajšia tragédia zasiahla rôzne osoby. Dnes som sa osobne stretol so šoférom autobusu a jeho najbližšou rodinou. Ťažko znášajú celú situáciu. Prosím o modlitby aj za neho,“ napísal v pondelok na sociálnej sieti spišský biskup František Trstenský.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac