Robert Fico je stále na operačnej sále, jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny, vyjadril sa minister obrany Robert Kaliňák

Minister obrany: Robert Fico je stále na operačnej sále, jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny. Robert Kaliňák to objasnil počas tlačovej konferencie v priestoroch banskobystrickej nemocnice.

„Akékoľvek informácie budú môcť byť posunuté až následne, je to veľmi komplikovaný zdravotný stav,“ dodal minister obrany s dôvetkom, že ide o tragický deň, „ktorý pre nás znamená boj o život predsedu vlády“.

„Ťažko sa hľadajú slová v tejto chvíli, pretože Slovensko ešte nikdy nebolo konfrontované s takouto situáciou,“ dodal Kaliňák, ktorý verí, že premiér bude silný natoľko, aby dokázal tejto krajine vládnuť.

„Informácie zatiaľ hovoria o jasnej politickej motivácii. Chcem vyzvať verejnosť, novinárov a všetkých politikov, aby sme prestali šíriť nenávisť,“ vyjadril sa taktiež minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) s dôvetkom, že atentát na predsedu vládu je útokom na demokraciu.

„Urobíme všetko preto, aby sme tento ohavný čin prešetrili, ako tak robíme aj v týchto hodinách,“ dodal Šutaj Eštok.

Ministri de facto popreli tvrdenia televízie TA3, ktorá s odvolaním sa na svoje informácie niekoľko minút predtým uviedla, že politik absolvoval úspešnú operáciu, nachádza sa v stabilizovanom stave a komunikuje.


Štrajkový výbor žiada okamžité stretnutie s predsedami koaličných strán, s ktorými chcú rokovať o svojich požiadavkách.

prečítať viac

Najvyššie vedenie polície a ministerstva vnútra sa bude musieť poriadne zapotiť, ak chce stopnúť odchody ľudí z tohto silového rezortu. Mnohým policajtom sa nepozdáva najmä plat za ich náročnú prácu, ktorý im mesačne príde na účet. Kritizujú aj pracovné podmienky, ktoré sú neraz mimoriadne zastaralé. Pripomínajú často tie z polovice minulého storočia.

prečítať viac