Musk údajne prepustil väčšinu 500-členného tímu nabíjania vozidiel spoločnosti Tesla

Elon Musk údajne prepustil väčšinu 500-členného tímu nabíjania vozidiel spoločnosti Tesla s názvom Supercharger. Stalo sa tak vraj po prezentácii a hádke so šéfkou oddelenia Rebeccou Tinucciovou. Počas stretnutia sa údajne ohradila proti Muskovým výzvam na hlboké škrty v nabíjacom tíme.

Po tom, čo Tinucciová dva týždne predtým v rámci rozsiahlejšieho prepúšťania znížila počet zamestnancov o 15 až 20 percent, zamestnanci verili, že Musk potvrdí plány na masívne rozšírenie nabíjacej siete.

Ten údajne reagoval príkazom na hromadné prepúšťanie, ktoré je súčasťou väčšieho kola prepúšťania v spoločnosti vyrábajúcej elektrické vozidlá, keďže spoločnosť bojuje s klesajúcimi ziskami a rastúcou konkurenciou.

(reuters, independent)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac