Muž, ktorý narazil do ľudí v Červenej Vode, bude stíhaný väzobne

Sabinovčan, ktorý v sobotu v Červenej Vode v okrese Sabinov narazil do ľudí, bude stíhaný väzobne. V pondelok o tom z dôvodu útekovej väzby a z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti, rozhodol samosudca Okresného súdu Prešov Marek Čech.

Obvinený sa podľa jeho slov vzdal práva podať sťažnosť, väzba je preto právoplatná.

„Výsluch bol veľmi krátky. Obvinený uviedol len toľko, že to ľutuje, nič viac. Už si zjavne uvedomuje dosah svojho konania. Bol vzatý do väzby z dôvodu útekovej väzby a z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Vzdal sa práva podať sťažnosť. Väzba je právoplatná,“ uviedol Čech.

Vyšetrovanie bude podľa prokurátora Okresnej prokuratúry Prešov ďalej pokračovať. „Je to všeobecné ohrozenie, jazda pod vplyvom alkoholu, ako aj neposkytnutie pomoci, čiže z troch skutkov je momentálne obvinený,“ doplnil.

Podľa obhajcu Jozefa Elsnera obvinený muž tvrdí, že si absolútne nič nepamätá. „Tvrdí, že bol v šoku. Nevedel, ani kedy sadol do auta, ani ako ním išiel. Uvedomuje si to, prejavil účinnú ľútosť,“ povedal s tým, že žiadne iné látky v tele obvineného okrem alkoholu neboli zistené.

K nehode došlo v sobotu v Červenej Vode v okrese Sabinov, 59-ročný Sabinovčan podľa polície počas spoločenskej akcie s osobným autom na viacerých miestach narazil do ľudí. Záchranári informovali, že zranených bolo šesť ľudí, z toho boli tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia. Muž bol podrobený dychovým skúškam, výsledky všetkých presiahli dve promile.

Polícia muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestnými činmi neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny mu hrozí odňatie slobody na 20 až 25 rokov alebo až na doživotie.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac