Cestovné kancelárie a agentúry vypredávajú posledné last minute zájazdy

Cestovné kancelárie a agentúry vypredávajú posledné last minute zájazdy, ich cena je rovnaká ako vlani. Najčastejšie si Slováci kupujú zájazdy do Turecka, Grécka a Egypta, informoval prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Roman Berkes.

„Last minute je vlastne produkt, ktorý najviac oslovuje klientov. Je to logické, pretože je tu veľká šanca, že last minute ponuky budú cenovo zvýhodnené kvôli tomu, že sú veľmi blízko termínu odletu alebo odchodu na zájazd a sú to viac menej také tie posledné miesta, ktoré sú ešte v ponuke cestovných kancelárií,“ povedal.

Dodal, že výhodou, a zároveň aj nevýhodou last minute zájazdov je, že klienti s nimi nemôžu počítať vopred. Tieto zájazdy sú podľa neho skôr určené pre ľudí, ktorí sú flexibilní, vedia si to zariadiť v práci a odísť hneď o niekoľko dní na dovolenku.

V ponuke last minute zájazdov sú najčastejšie krajiny ako Grécko, Turecko či Tunisko. Ich cena je približne rovnaká ako vlani a prezident SACKA neočakáva nejaké drastické zvyšovanie.

Záujem o zájazdy do zahraničia je podľa neho aj v tomto roku veľký a očakáva, že rebríček destinácií, ktoré Slováci navštívia v tomto roku, bude kopírovať ten vlaňajší.

„Jednotkou naďalej zostane Turecko pre pomer a kvalitu, ktorú poskytuje, takisto potom druhé miesto patrí Grécku a dá sa predpokladať, že Egypt bude tretí. Ďalej to budú krajiny ako Tunisko, Chorvátsko a Cyprus, ktoré budú najpredávanejšie,“ priblížil prezident SACKA.

(tasr)