Z obrazu pre Daniela Lipšica, ktorý mu dali podriadení k narodeninám, srší nenávisť

Z obrazu pre Daniela Lipšica, ktorý mu dali podriadení k narodeninám, srší nenávisť. Povedal to generálny prokurátor Maroš Žilinka na štvrtkovom zasadnutí Ústavnoprávneho výboru NR SR.

Reagoval tak na otázky ohľadom prerozdelenia prokurátorov ÚŠP na rôzne, aj netrestné oddelenia generálnej prokuratúry. Podľa Žilinku nešlo o pomstu, nakoľko je to v súlade so zákonom. Ak podľa neho hovoria o nenávisti niektorí prokurátori, ktorí dali svojmu šéfovi namaľovať obraz, z ktorého podľa generálneho prokurátora „srší nenávisť, zloba a elementárna neúcta k nadriadeným a osobám obvineným, odsúdeným či podozrivým“, nemajú na takéto tvrdenia právo.

Maroš Žilinka poukazoval na karikatúru od umelca Danglára, ktorú dali prokurátori ÚŠP na narodeniny svojmu šéfovi Danielovi Lipšicovi. Na nej Lipšic s mečom bojuje proti viachlavému drakovi, ktorý má okrem hláv Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Jaroslava Haščáka a už odseknutých hláv Dušana Kováčika a Zoroslava Kollára aj hlavy Žilinku a jeho námestníka Jozefa Kanderu.

(sita)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok