Učitelia ignorujú u detí prejavy ADHD

Učitelia ignorujú u detí prejavy ADHD, vravia rodičia. Jednému z nich údajne triedna učiteľka vulgárne nadávala do psychopatov či idiotov. 

Boy showing a poster with ADHD Ilustračná foto: Profimedia

„Podali sme podnet na školskú inšpekciu. Martinovi sa triedny učiteľ viackrát vyhrážal a zhadzoval ho,“ vyjadril sa pre Žilinský Štandard ďalší z rodičov.

ADHD [z anglického Attention Deficit Hyperactivity Disorder] je porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou a ovplyvňuje celý vývoj dieťaťa. Rodič by mal už v predškolskom veku vyhľadať odbornú a lekársku pomoc, vďaka ktorej zistia, ako k dieťaťu pristupovať.

Prečítajte si viac:


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok