Europoslanci Smeru nebudú v EP pravdepodobne v žiadnej frakcii, naznačil Fico

Europoslanci Smeru nebudú v EP pravdepodobne v žiadnej frakcii, naznačil Fico. Smer sa nezhoduje s viacerými postojmi europarlamentej skupiny Progresívna aliancia socialistov a demokratov (S&D).

Predseda vlády Robert Fico dodal, že podmienkou návratu Smeru do politickej skupiny S&D je právo jeho strany a jej predstaviteľov mať suverénne postoje v oblastiach, ako sú vojna na Ukrajine, migrácia, právo veta a iné etické otázky. „V inom prípade strana nemá záujem o členstvo a jej europoslanci radšej ostanú nezaradení,“ zdôraznil.

Taktiež vyhlásil, že Smer-SD nevstúpi ani do ďalších skupín, ktoré s ľavicovou politikou a sociálnou demokraciou „nemajú nič spoločné“.

Európski socialisti pozastavili členstvo Smeru-SD v októbri 2023. Odôvodnili to odklonom Roberta Fica od svojich hodnôt a tiež spojením s pravicovou Slovenskou národnou stranou (SNS).

Viac si prečítajte tu:

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok