Sobrančanom sa blýska na lepšie časy. Nová firma prinesie až dvesto pracovných miest 

Do Sobraniec prichádza košická spoločnosť AMR servis, ktorá plánuje vyrábať oceľové valcované výrobky. Nová firma vytvorí až dvesto nových pracovných miest. 

Nová hala v nováckom strojárskom podniku prinesie 40 pracovných miest Ilustračný záber. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Ako informuje STVR, strojársku výrobu plánuje spoločnosť otvoriť v areáli bývalého závodu Vihorlat, ktorý prestal fungovať ešte v 90. rokoch.

„Pripravujeme zoznam pracovných pozícií, ktoré budeme chcieť obsadiť. S úradom práce hľadáme vhodných adeptov na pozície technických pracovníkov, operátorov CNC strojov a lisov až po pomocný personál. Máme záujem aj o duálne vzdelávanie so strednými školami,“ informovala vo vyhlásení spoločnosť ARM servis.

Rekonštrukcia by mala začať už v novembri a výrobu by chceli spustiť v roku 2027.

(kol)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac