Scholz o vrahovi z mestských slávností: Niečo také v našej spoločnosti nemôžeme akceptovať

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu vyzval na prísny trest pre útočníka, ktorý na mestských slávnostiach v meste Solingen nožom zabil troch ľudí. Zároveň prisľúbil mestu pomoc.

Olaf Scholz Olaf Scholz. Foto: TASR/AP

„Niečo také v našej spoločnosti nemôžeme akceptovať a nikdy si na to nezvykneme. Musíme konať s plnou prísnosťou zákona,“ cituje Scholza agentúra DPA.

Nemecký kancelár označil piatkový útok v Solingene za hrozný zločin a dodal, že po útoku telefonoval so starostom Solingenu. „Budeme pomáhať mestu a jeho obyvateľom všetkým, čo máme k dispozícii… S úzkosťou dúfame, že sa podarí zachrániť životy zranených. Stojíme pri príbuzných obetí, zranených i pri celom meste,“ uviedol.

Útok v Solingene sa odohral v piatok večer na námestí Fronhof počas osláv 650. výročia založenia mesta. O život prišli dvaja muži a jedna žena. Zranenia utrpelo osem osôb, z toho päť vážne.

(tasr)


V Košiciach plánuje najväčšia z univerzít postaviť Centrum zelených a digitálnych technológií so zameraním na informačno-komunikačné technológie. Študenti a odborníci sa tešia, menej však verejnosť a ochranári, keďže hrozí výrub mnohých drevín a kríkov.
Prejsť na článok
Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok