Polícia začala vyšetrovať výbuch garáže v Trnave, ktorý zranil štyroch ľudí

K výbuchu garážového priestoru počas piatku na jednom z trnavských sídlisk malo podľa vyjadrenia polície dôjsť nesprávnou manipuláciou horľavých látok, ktoré boli použité v uzavretom priestore.

456737802_919789533527957_6318715495700364138_n K výbuchu garážového priestoru na jednom z trnavských sídlisk malo podľa vyjadrenia polície dôjsť nesprávnou manipuláciou horľavých látok, ktoré boli použité v uzavretom priestore. Foto: FB/PZ TT

Vo veci už je vyšetrovateľom vedené stíhanie pre ublíženie na zdraví. K prípadu boli prizvaní aj znalci z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru. Pri explózii sa zranili jedna žena a traja muži.

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petry Klimešovej dvaja z mužov utrpeli ťažké zranenia. Zaintubovaní, na umelej pľúcnej ventilácii, s popáleninami boli do nemocníc v Bratislave a Košiciach letecky transportovaní muži vo veku 50 a 20 rokov.

Ďalší 56-ročný muž a 86-ročná žena s popáleninami boli záchranármi prevezení do nemocnice v Trnave. Na mieste zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci. Prípad si prevzal policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

(tasr)


V Košiciach plánuje najväčšia z univerzít postaviť Centrum zelených a digitálnych technológií so zameraním na informačno-komunikačné technológie. Študenti a odborníci sa tešia, menej však verejnosť a ochranári, keďže hrozí výrub mnohých drevín a kríkov.
Prejsť na článok
Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok