Cudzinec úmyselne oblial batoľa horúcou kávou. Chlapča je po troch operáciách, páchateľ na úteku

Austrálska polícia okamžite po nahlásení tohto incidentu matkou deväťročného chlapčeka vyhlásila po 33-ročnom podozrivom pátranie i medzinárodný zatýkací rozkaz.

GW3d7_7WwAAKIto Cudzinec úmyselne oblial batoľa horúcou kávou. Chlapča je po troch operáciách, páchateľ na úteku. Foto: X/True Crime Updates

Hrôzostrašná udalosť sa stala ešte koncom augusta, keď neznámy muž pristúpil k matke s dieťaťom v parku na pikniku a chlapčekovi obaril kávou tvár aj končatiny. Následkom toho utrpel vážne popáleniny brady, krku, hrudníka a chrbta a musel sa podrobiť trom operáciám.

Zástupca polície austrálskeho štátu Queensland uviedol, že 33-ročný podozrivý cudzinec utiekol z Austrálie štyri dni po incidente, píše agentúra AFP.

Najprv sa podľa televízie CNN taxíkom odviezol do centra Brisbane, potom prešiel autom cez vnútroaustrálsku hranicu do Nového Južného Walesu a 31. augusta odletel z letiska v Sydney.

Polícii sa muža podarilo identifikovať až 1. septembra na základe záberov z bezpečnostných kamier. Muži zákona nepoznajú motív podozrivého, s rodinou dieťaťa nie je v žiadnom vzťahu.

Muž mal podľa zistení polície pracovať ako robotník, pričom do Austrálie pravidelne prichádzal a odchádzal od roku 2019, pričom využíval rôzne druhy víz. Naposledy vstúpil do krajiny v januári 2022.

V súvislosti s útokom na chlapčeka v Brisbane bol muž obvinený z úmyslu spôsobiť ťažkú ​​ujmu na zdraví, za čo mu hrozí až doživotie.

(tasr)