Nový šéf ukrajinskej diplomacie: Kyjev pomôže Slovensku v boji s povodňami

Nový ukrajinský minister zahraničných vecí Andrij Sybiha tvrdí, že jeho krajina je pripravená poslať k nám a do piatich ďalších štátov svoje pohotovostné jednotky.

GXYFjMnWAAAxGKr Andrii Sybiha/X

„Ukrajina je solidárna so svojimi susedmi, ktorí trpia ničivými povodňami. V mene prezidenta Volodymyra Zelenského a pod koordináciou Denysa Šmyhaľa sme ponúkli Moldavsku, Poľsku, Rumunsku, Slovensku, Maďarsku a Českú republiku vyslanie jednotiek Štátnej pohotovostnej služby Ukrajiny na pomoc pri prekonávaní súčasnej katastrofy,“ napísal na platforme X ukrajinský minister zahraničných vecí Andrii Sybiha.

(mja)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac