Čadčianske mosty sú po nedeľňajšej povodni už sprejazdnené

Neprejazdné ďalej ostávajú mosty v správe štátnych organizácií, no všetky mosty v Čadci, ktoré sú majetkom mesta, sa po nedeľňajšej povodni podarilo sprejazdniť. Na sociálnej sieti o tom informovala čadčianska radnica.

2024109115_treti_stupen_kysuca_16072246 Na snímke ženy sledujú ťažkú techniku ako spriechodňuje zaplavený most počas tretieho stupňa povodňovej aktivity na rieke Kysuca v nedeľu 15. septembra 2024 v mestskej časti Čadca-Horelica. Foto: Daniel Stehlík/TASR

„V pondelok po dodaní stanovísk o vyhovujúcom technickom stave budú sprístupnené aj tieto mosty. Ide konkrétne o most z Námestia slobody a most do Bukova,“ dodala samospráva.

Po opadnutí vody radnica spolu s mestským podnikom služieb a dobrovoľnými hasičmi z Čadce i okolitých obcí začala s čistením zatopených oblastí a objektov v postihnutých domácnostiach a priemyselnom parku. „Práce robia podľa priorít určených operačným strediskom,“ vysvetlili z radnice.

Dodali, že napriek zatopeniu autobusov Slovenskej autobusovej dopravy Žilina sa tiež podarilo zabezpečiť funkčnosť mestskej hromadnej dopravy aj prímestskej dopravy.

Čadcu v nedeľu postihla 50-ročná voda. Napáchala značné škody na majetku. Podobné povodne tam zaznamenali v roku 1997. V okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto aktuálne stále platí tretí stupeň hydrologickej výstrahy.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac