Malacky: Zvažovaná evakuácia časti obyvateľov nebola potrebná

Hoci v pondelok ráno začalo v Malackách pršať, najnovšie informácie o stave vodných nádrží okolo mesta sú optimistické.

459971277_918670453632077_9004975598951957097_n Hasiči a dobrovoľníci pomáhajú v bezprostrednej blízkosti Maliny na Štúrovej ulici. Foto: malacky.sk

„Mierne klesla hladina vodnej nádrže Kuchyňa aj hladiny rybníkov Trojky a Štvorky. Ak nebude v Malých Karpatoch a na podhorí príliš intenzívne a dlho pršať, situáciu zvládneme,“ konštatuje samospráva.

Primátor Malaciek Juraj Říha upozornil, že v prípade mimoriadnej zmeny budú obyvateľov v blízkosti potoku Malina informovať mobilnými sirénami.

(tasr, est)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac