Centrom Kolína nad Rýnom otriasol výbuch. Polícia oblasť uzavrela

Kolínska polícia na sociálnej sieti X spresnila, že v rámci rozsiahleho zásahu uzavrela centrum mesta medzi námestiami Rudolfplatz a Friesenplatz.

Snímka obrazovky 2024-09-16 o 9.00.00 Policajné auto stojí pred vchodom do kasární nemeckej armády (Bundeswehr) v štvrti Wahn v nemeckom meste Kolín nad Rýnom. Foto: TASR/DPA

Miestnych obyvateľov vyzvala, aby sa oblasti vyhýbali.

Podľa rozhlasovej stanice Radio Köln utrpel pri explózii na ulici Hohenzollernring ľahšie zranenia jeden človek, ktorého previezli do nemocnice. K výbuchu údajne došlo v jednej z budov v centre, príčina však nebola doposiaľ bezprostredne jasná.

Explózia vyvolala požiar, ktorý sa medzičasom podarilo uhasiť.

(tasr, bild, reuters)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac