Šéf banky UniCredit podporuje zlučenie s nemeckou Commerzbank

Najväčšia talianska banka UniCredit má záujem o konštruktívny dialóg s vedením, uviedol generálny riaditeľ skupiny Andrea Orcel pre pondelkové vydanie denníka Handelsblatt.

UniCredit banka v Košiciach, ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván UniCredit banka v Košiciach, ilustračná snímka. Foto: František Iván/TASR

„V súčasnosti sme len akcionárom. Spojenie oboch bánk by však mohlo viesť k značnej pridanej hodnote pre všetky zainteresované strany a vytvorilo by oveľa silnejšieho konkurenta na nemeckom bankovom trhu,“ uviedol Orcel podľa agentúry Reuters.

Inštitúcie sa navzájom prekrývajú len v malej miere a mohla by tak vzniknúť banka, ktorá by sa „geograficky dobre dopĺňala“ a mala by vyvážené aktivity v oblasti súkromných klientov a korporátnych obchodov, pokračoval Orcela.

Zdôraznil, že Európa a Nemecko potrebujú silnejšie banky.

Talianska banka minulý týždeň prekvapujúco investovala do nemeckej spoločnosti Commerzbnak a získala v nej deväťpercentný podiel. Prípadným zlúčením by vznikol bankový gigant s trhovou hodnotou takmer 74 miliárd eur, ktorému by patrilo v Európe druhé miesto po britskej HSBC.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac