Bratislavské mestské časti pre povodne zatvorili viacero základných a materských škôl

Ide o zariadenia najmä v západnej časti hlavného mesta, ktoré sú najviac postihnuté záplavami.

Snímka obrazovky 2024-09-16 o 9.22.49 Zaplavené záhradky riekou Morava na Kremeľskej ceste medzi Devínom a Devínskom Novou Vsou v Bratislave 16. septembra 2024. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Zatvorené škôlky i základné školy sú v Devínskej Novej Vsi, prerušená je tiež prevádzka materskej školy i súkromnej základnej školy v Devíne. V Záhorskej Bystrici je zatvorená základná škola na Hargašovej ulici, triedy materskej školy ostávajú otvorené.

V Karlovej Vsi tiež zatvorili základné školy, materské školy sú otvorené, deti sa však nebudú môcť pohybovať vonku v areáloch škôlok. V Lamači sú, naopak, škola i škôlky otvorené.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac